Shiniteruyo Aishiteru

Bonjour!
Hey ! Good day to you!


Welcome to my world . You've stuck in my unprivate diary. Please be nice here. Gomawo !

Status :Just Follow The Flow



26 Januari 2014
Assalamualaikum , hai :) Dah lame tak post entry >,<
Btw, niey nak kongsi sikit laa pengalaman yang sekali seumur hidup je kot yang nurin akan buat.. And taknak join lagi kalau ade program macam nieyy.. Mengerikan :'(

Program nieyy dinamakan program `Beri Makan kepada golongan GELANDANGAN` .. Tau tak gelandangan tuh ape ?? Hmm gelandangan tu ialah orang yang takde rumah.. Macam merempat semua laa.. Nurin join program nieyy melalui `Dapur Jalanan` dekat area Bangsar..
At first, nurin tertanya tanya jugak , macam mane laa orang kat situ, macam mana dyeorang bagi makan and macam2 laa dalam fikiran nurin.. Then, bila tiba masa nyaa.. Haaa ! Tak seperti yang nurin fikir.. Ingatkan tempat dyeorang masak untuk bagi orang tuh makan macam mewah ke ape.. Kalau tak mewah punn cukup laa sekadar sedap mata memandang tempat tuh.. Tapi yang nurin terkejut, tempat orang2 yang selalu buat Dapur Jalanan nieyy masak punn macam rumah flat, tersorok dan nampak susah jugak.. Dah laa kecik pastu nak suruh nurin and the geng seramai 40 orang masuk rumah tuh .. Huh ! Seriusly tak selesa .. Rasa macam nak balik cepat2 je dari situ.. dahlaa kiteorang datang nieyy ta dapat nak tolong pape.. Kiteorang just duduk and dengar laa sejarah macam mane Dapur Jalanan nieyy oleh ade .. Tuh je :/
After that, kiteorang just decide nak pergi Masjid Negara jap , solat asar then meet balik dekat jalan Sultan.. At Jalan Sultan, nurin da mula rasa lain macam .. Tempat kat situ macam terlalu kotorr dan menyeramkan bila tengok orang sekeliling yang ada kat situ.. Tak lame kemuudian, geng dapur jalanan tuh pun mula laa bukak port untuk dyeorang bagi orang2 kat situ makan.. Lecturer ade suruh nurin and mira tanya pape yang boleh tolong.. Tapi semua tak layan kiteorang.. Geram je kiteorang kat situ.. Hmm last2 nurin dengan mira buat keputusan nak tengok je orang sekeliling tuh buat macam mane nak bagi orang tuh makan sampai laa dah takde orang nak ambik makanan lagi dah.. Kiteorang tak tolong pape punn ..
Yang paling bestnya bile join benda nieyy, nurin dapat rasa yang dyeorang tuh punya kesusahan macam mana .. Even nurin takut sangat tengok keadaan dyeorang tuh .. Apatah lagi ade sorang perempuan niey, gaya macam gangster then tetiba buat kecoh kat situ .. Bergaduh macam dalam filem.. Habis semua dimaki ehh .. Dah laa carik pasal dengan lelaki .. Hesy, seriusly menyeramkan ..

Lastly, nurin hope ini the first and the last nurin join aktiviti untuk bagi makan untuk orang gelandangan nieyy.. Pape punn menyeronokkan jugak dan dapat pengalaman baru :')