Shiniteruyo Aishiteru

Bonjour!
Hey ! Good day to you!


Welcome to my world . You've stuck in my unprivate diary. Please be nice here. Gomawo !

Status :Semester 5 ~



The Hunger Games :)
Assalamualaikum, hai :)
Makin nak dekat exam, makin malas pulak aku nak membelek nota tuh.. Haih, ape nak jadi laa aku nieyy.. Now, aku berjinak jinak nak bace buku`The Hunger Games` edisi first yang Tasha beli :) Act citer nieyy aku dah tengok movie dy : The Hunger Games and The Hunger Games Catching Fire.. Sekarang nak try bace novel dy..

Sinopsis cerita :
Di celah-celah runtuhan tempat yang pernah dikenali sebagai Amerika Utara, terletak sebuah negara bernama Panem, Capitol yang megah dikelilingi dua belas daerah terpencil. Capitol yang kejam dan zalim, mengawal daerah-daerah dengan memaksa mereka menghantar seorang budak lelaki dan seorang budak perempuan yang berumur antara dua belas dan lapan belas tahun untuk menyertai permainan Capitol yang diadakan secara tahunan, perlawanan sampai mati yang ditayangkan secara langsung di TV.
Katniss Everdeen yang berumur enam belas tahun tinggal bersama ibu dan adik perempuannya. Dia menganggap permainan ini sebagai hukuman mati apabila menawarkan diri untuk mengambil tempat adiknya. Namun sebelum ini, Katniss pernah berhadapan dengan kematian - dan semangat untuk hidup itu telah sebati dalam dirinya. Tanpa perancangan, dia menjadi salah seorang petanding. Namun jika dia ingin menang, dia perlu membuat pilihan yang sukar...
Bagi aku laa, cerita niey not bad laa.. Walaupun dalam bahasa Melayu tapi boleh jugak laa paham cerita dy.. Tapi aku ambik masa yang lama nak baca buku nieyy sebab kertas dy pakai kertas lama.. So, ia buat aku jadi tak tertarik untuk habiskan membaca dalam waktu yang singkat -_-
Pape punn wish me godluck keyh for my final exam next week.. Chawww ~
Kemenangan Membawa Kemasyhuran Dan Kekayaan. Kekalahan Membawa Kematian. Permainan Capitol Telah Bermula...