Shiniteruyo Aishiteru

Bonjour!
Hey ! Good day to you!


Welcome to my world . You've stuck in my unprivate diary. Please be nice here. Gomawo !

Status :Just Follow The Flow



Kateringgg~
Assalamualaikum :)
Hai peeps ! Dah lame kann aku takde update blog ? Hmm busy sikit laa sekarang.. Nak2 lagi bila cuti nak habis dan hujung minggu dipenuhi masa dengan pergi katering :D

Katering ?? Hmm act aku baru je 4 kali pergi katering tuh kalau termasuk harini.. Hmm at first katering dekat ILP Pedas.. Dan time mula2 datang tuh memang boringg.. Yelaa kan first time katering mane laa tau nak tolong ape n buat ape kat situ.. Nak2 katering yang melibatkan semua macam serve makanan and set up meja n khemah semua.. Mase first time boring sebab aku tak kenal lagi dengan orang2 yang selalu ikut g katering tuh.. Pastu time tuh barang banyak tak sampai lagi.. So, pape benda nak dibuat semua tergendala..

Second time katering pulak dekat Repah, Tampin.. Hmm kat situ aku dah mula sesuaikan diri.. Sebab aku dah cam muka abang2 katering yang aku jumpa mase first time tuh.. Kalau tak silap aku time tuh laa aku baru berani nak bercakap dan berborak dengan abang khalish and abang sol a.k.a abang panjang.. Seriously  best sebab time tuh aku dah kenal orang dan tak rase keseorangan.. Tapi yang tak best nyaa time katering tuh hujan turun.. Argghhh ! Kuyup giler baju and kasut siap masuk air lagi.. Dah laa kawasan perumahan katering tuh kecik.. Nak lalu punn susah.. Sampaikan abang panjang cakap aku main hujan lagi.. Walaupun sebenarnya aku tak main hujan.. Kat situ jugak aku mula perasan muka kawan abang panjang iaitu abang zul a.k.a abang yang suka main air.. Haha!
Okayy, third time katering ialah semalam.. And semalam punya katering paling best sebab aku mula rapat dengan abang panjang.. Hehee.. Mula2 ingat abang panjang tuh tak peramah nak berborak dengan aku.. Tapi tengok2 abang tuh memang sporting habis.. Semua pertanyaan aku and cakap aku semua dia layan.. Pastu siap boleh kacau2 and usik2 aku lagi.. Banyak rasenya kejadian2 yang tak terduga jadi semalam.. Hmm nak cerita kat sini ? Ta payah laa kot.. Buat malu je.. And kenangan paling best dengan abang panjang ialah bila dapat naik motor dengan dia.. Huhuhu.. Daebak ! Abang Zul cakap Abang Sol tuh masuk air tuh bila dah cakap `tettttt` time naik motor dengan dia.. Hahahaha.. Tapi abang Zul pun same je macam abang Sol masuk air -_- Heee ~ Aku tak kisah laa sebab aku sendiri dah anggap dia macam abang aku.. Even umur kiteorang beza setahun je.. Dah bole jadi kawan .. Seriously aku suka kawan dengan abang panjang.. Banyak benda yang kiteorang cakap time katering even benda yang remeh temeh bagi sesetengah orang.. Tapi sedih arh sebab semalam abang panjang kali terakhir dia katering sebab dia dah start masuk belajar esok.. Dia balik kolej dia harini :'(

So, harini kali ke-4 aku katering, aku pergi tapi abang panjang takde.. Macam kehilangan pulak sebab takde sape nak layan mulut aku yang banyak cakap nieyy.. Tapi kann pepagi lagi aku dah kena bahan dengan WanAchik.. Dia awal2 lagi cakap abang panjang takde.. Aku ape lagi.. Gelak jelaa then aku cakap jelaa yang aku sedih sebab takde kawan nak ajak borak.. Dahlaa kalau cakap dengan abang panjang aku kena dongak then abang panjang akan tunduk kat aku sebab tak dengar ape yang aku cakap..
Hmm abang zul laa yang kena layan karenah aku harini.. Macam2 aku cerita dengan abang zul.. Nasib baik perangai abang zul lebih kurang je dengan abang panjang.. So, takdelaa aku rase bosan sangat.. Tapi seriously banyak2 katering yang aku join harini paling penat.. Before tetamu datang aku rase tak larat nak buat kerja sebab pepagi lagi macam2 kerja aku dah buat.. Set up meja VIP laa, meja tetamu laa and buffet lagi.. Perhhh, sabar jelaa.. Nasib baik tetamu tak ramai.. Takde laa aku rase terseksa tengah2 panas tuh..
Harini jugak kann best dapat bahan oshin.. Dah laa abang zul and abang Khalish backup aku.. Memang habis habisan laa oshin kena dengan aku and abang2 nieyyy... Hahahaha

Btw, harini maybe hari last aku katering.. Sebab tak lama lagi aku nak masuk poli dah then bulan puasa punn dah nak start.. So katering punn maybe takde.. Hmm kalau aku nak rase pergi katering dengan abang2 nieyy memang kena tunggu time cuti sem laa kalau nak join lagi.. Haihh, lambat lagi laa kalau cenggitu.. Rindu laa aku nanti dengan dyeorang semua.. Terutama abang Khalish, walaupun dah kawen tapi dia memang TERBAIK (Y) .. For Abang Sol and Abang Zul, thanks sangat2 sebab sanggup layan karenah aku yang kekadang macam budak2 and tak matang.. Pastu siap boleh layan lagi aku yang banyak cakap nieyy.. Lastly, for abang2, kakak2 and makcik2 yang ade time aku join katering tuh thanks sangat2 sebab layan aku dengan baik and bagi aku tunjuk ajar sikit2 yang mana aku taktau masa nak buat keja.. Kenangan time katering nieyy memang aku tak boleh lupakan.. Hope dapat jumpa and borak2 lagi semua terutama abang Khalish, abang Zul and Abang Sol :D