Shiniteruyo Aishiteru

Bonjour!
Hey ! Good day to you!


Welcome to my world . You've stuck in my unprivate diary. Please be nice here. Gomawo !

Status :Just Follow The Flow



Kerja vs Belajar

Lepas je habis konvo, aku jadi buntu
Nak sambung belajar or nak kerja sambil belajar
Dua-dua ade benefit dia tersendiri
Kalau belajar, sekurang kurangnya orang tak pandang rendah dekat budak poli macam aku
Kalau kerja, aku kena carik kerja yg betul-betul sesuai dengan kelayakan yang aku ade
Orang selalu pertikaikan kenapa aku tak kerja ikut bidang sebelum ni
Dan akhirnya aku menganggur sekarang..

Aku berhenti kerja atas sebab aku tersendiri
Buat ape aku kerja dekat tempat yang sama lelama 
Tanpa sebarang bonus dan kenaikan gaji
Hanya mengharapkan potongan EPF/Socso jee
Sampai bila kan aku nak kerja macam tu
Dengan gaji taraf SPM sedangkan aku dah ade DIPLOMA

Tapi aku berfikir jugak
Kalau aku sambung Degree Fulltime
Aku taknak menyusahkan ibu abah untuk mencari duit menanggung pembelajaran aku
Cukup laa masa diploma haritu 
Ibu abah support aku tanpa pinjaman ptptipu semua tu

Aku berfikir jugak untuk ambil Pendidikan Jarak Jauh (PJJ)
Tapi mampukah aku untuk membahagi masa antara kerja dan belajar
Aku takut sangat aku tak dapat focus dan habiskan belajar tu
Aku taknak membazir duit aku macam tu jee
Aku ade banyak lifegoals nak kena archieve

Mungkin aku perlu istikharah
Agar aku dapat petunjuk
Mudah mudahan InsyaAllah :)

#BlogDahBersarang #BaruNakUpdate #2Ogos2017